Неділя, 18.11.2018, 12:43
Ви увійшли якГість | Група "Гості"
Головна | Мій профіль | Вихід
Сир, масло, майонез, гуртова та роздрібна торгівля,
доставка по Рівненській області


ЗБЕРІГАННЯ

Сиром є живий продукт, який постійно знаходиться в процесі розвитку, тому при його зберіганні повинні дотримуватися певні умови. При поганому зберіганні процес дозрівання прискорюється, його розвиток відбувається неправильно, сир може висихати, може зіпсуватися зовнішній вигляд і сам сир стане непридатним до вживання.

Ідеальними умовами для зберігання сиру є:
- постійна температура від 6 до 8 С градусів
- постійний рівень вологості близько 90 відсотків
- провітрюване приміщення
Дуже низька температура зберігання вбиває сир (так, якщо сир заморозити він буде кришиться), а дуже висока - вбиває його структуру. Аналогічним чином і вологість погано впливає на сир: дуже висока викликає його псування, а дуже низька - висушує.
Ось декілька порад, які допоможуть вам зберегти сир якомога довше і краще і насолодитися його справжнім смаком:
1. Перш за все, сиру краще не купувати дуже багато. Краще робити це частіше і брати стільки сиру скільки необхідно, чим зберігати його надлишки довгий час удома.
2. Не піддавайте сир різким температурним перепадам і в холодильнику зберігаєте його на нижній полиці, у відділенні для фруктів і овочів.
3. Сир необхідно зберігати загорнутим, оскільки по-перше він легко вбирає в себе всі запахи, а по друге швидко висихає при тій невисокій вологості, яка є в холодильнику.
4. Краще всього сири завертати в пергамент або харчову плівку, але не зберігати його в посуді, що герметично закривається.
5. Плавлені сири, що мають тривалий термін зберігання, в певних випадках можуть зберігатися і поза холодильником, оскільки в процесі виготовлення вони піддаються додатковій тепловій обробці, яка запобігає подальшому розвитку продукту.

ВЖИВАННЯ

Щоб повністю насолодитися дійсним смаком сиру краще всього приблизно за годину до подачі на стіл вийняти його з холодильника - тоді він знаходить свою дійсну консистенцію і запах.
Сири є як ідеальними закусками до вина і інших напоїв, так і прекрасними десертами.

Слід дотримуватися певних правил нарізки сиру:
-правильніше сири нарізувати не тонкими пластиками, а невеликими квадратними кубиками або скибочками
- сири з скориночкою нарізаются по можливості так, щоб один шматочок був невеликим і мав скориночку не тільки зверху і знизу, але і з боку. Так наприклад круглий Камамбер можна нарізувати на трикутні сегменти від центру. Трикутний шматочок Брі нарізаєтся також на трикутні сегменти.
- тверді сири, типу Пармезану, прийнято не нарізувати, а ламати на шматочки - для цього існують спеціальні ножі.
- свіжі сири або намазуються на криспі або хлібі (якщо вони розсипчасті), або нарізаются на круги (як Моцарела)

Величезна різноманітність смаку і консистенції сирів залежить від молока, різних способів виготовлення і ступеня дозрівання. Чим довше сир дозріває, тим сильніше його запах, а сам він твердіше і може довше зберігатися. Що чудово поєднується з хлібом і вином, сир широко використовується в кулінарії — з нього роблять паштети, його нарізують, труть, розтоплюють і змішують з вершковим маслом або роблять пасту. Сир також може бути головним інгредієнтом в супах, пирогах, рагу і в багатьох інших блюдах.


Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс цитирования
Copyright MyCorp © 2018Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz