Неділя, 18.11.2018, 12:47
Ви увійшли якГість | Група "Гості"
Головна | Мій профіль | Вихід
Сир, масло, майонез, гуртова та роздрібна торгівля,
доставка по Рівненській області


Виявляється, тверді сири — теж борці за здоров’я людини. У них міститься велика кількість корисних елементів.
Археологи впевнені: люди почали варити сир близько семи тисяч років тому. І з того часу любов до цього продукту анітрохи не послабилася.
Учені встановили: любителі сиру рідше відвідують стоматолога. Усього 5 г сиру після обіду — відновлять кислотність у роті. Учені пояснюють, що сир, маючи лужну реакцію, ефективно відновлює кислотно-лужний баланс у роті. Причому що сильніше пахне сир, то ліпше. 
Про цілющу силу сирів ходили навіть легенди! Наприклад, цариця Ассирії Семіраміда славилася красою, силою і величчю саме завдяки тому, що в дитинстві харчувалася винятково сиром, який їй приносили птахи у дзьобах...
Історія сиру починається більше 5 тисяч років. Їли його й у Єгипті й у Шумері, і в Месопотамії. Що нам відомо з описів, що дійшли до нас,з історії, спочатку сир робили самі пастухи в невеликих обсягах. Це дозволяло зберігати молоко, розтягуючи запас на цілий сезон. Поступово, з розвитком міст, сироваріння перекочувало в більше - менш великі сироварні.
Самому старовиному з рецептів, що дійшли до нас, сиру 2 тисячі років. Спираючись на його сир треба готувати з молока вівчего та коров'ячого просушеного на сонці й приправленого запашними коріннями.
З Аравії сир потрапив у Європу. Те, що сир був відомий ще довго до нової ери, ні в кого не викликає сумніву. І Гіппократ й Аристотель, і Вергілій докладно описували способи готування сиру. А давньогрецький поет Гомер осписав процес сироваріння у віршах. 
Сироваріння також активно розвивалося в Західній Європі в епоху середньовіччя, особливо в монастирях. Саме цьому періоду європейці зобов'язані появі технології приготування багатьох відомих сьогодні сортів сиру. Північним і східним слов'янам виготовлення сиру було відомо ще в дохристиянську епоху. 

Рокфор сир Французів - Самий відомий Французький сир. Традиційно виготовляється з вівчего молока, у всіх своїх складочках містить зеленувату цвіль, що надає сиру злегка прогірклий смак. Подається до напівсолодких і сухих виноградних вин і до пива. Рокфор є найвідомішим у світі "блакитним" сиром. Секрет його виробництва до сих пір зберігається в таємниці. В інших країнах виробляються свої "мармурові" сири: а Італії - Горгонзола, Німеччина - Баварія Блю, Англія - Стилтон. Камамбер м'який сир, покритий пухнатою білою скоринкою. Справжній Камамбер роблять із сирого коров'ячого молока. Колір від білого до світло - вершкового. Смак гострий пікантний. Камамбер важають засновником всіх нині існуючих витриманих м'яких сирів із зовнішньою цвіллю. Найкраще вживати із червоним молодими винами.

Эмменталь Швейцарія - Твердий сир з коров'ячого молока. У нього ніжний смак з тонким букетом, у якому переважає солодкувато - прісний присмак. Свою назву сир одержав на честь ріки Еммі, де з 12 століття стали робити величезні голівки сиру. Самий знаменитий Швейцарський сир часто називємий швейцарським. Через характерні великі дірки, саме Эмменталь зображується на різних элюстрациях, щоб відразу було зрозуміло, що це намальовано саме сир. 

Пармезан Італія - Італійська назва Пармиджано - Реджано. Уперше був виготовлений в 1100 році ченцями, що жили недалеко від міста Парма. Молодий пармезан звичайно вживають невеликими шматочками наприкінці обіду, запиваючи вином, також їм посипають пасту перед подачею на стіл. По своїм живильних властивостям і складу 100 гр пармезану відповідає 100 гр біфштекса. І хоча пармезан легко засвоюється не рекомендується вживати жінкам які дотримуються діети.

Гауда Голландія - названий на честь міста Гауда, розташованого поблизу Роттердама. Гауда традеційний вершковий твердий сир, по смаку солодкуватий, з пікантним відтінком. Є як кулінарним так і десертним сиром чудово сумістний з вином і фруктами (виноград, ананас, маслини). У нас історично склалося що Гауда, як й інші голландські сири називають однаково - Голландський сир. Очевидно від того що перші сировари превезені Петром першим були з його улюбленої Голландії. А хто міг у той часи в них розібратися й знайти різницю тонкого смаку.

Лимбургер Німеччина - м'який витриманий сир, покритий плесьнеевою жовтогарячою скоринкою, виробляється в основному з коров'ячого молока з німецькою особливою ретельністью та охайністью. Очевидно по цьому Лимбургер, вироблений в інших країнах сильно відрізняється від німецького по смаку, так як інший виробнік обов'язково помилиться в пропорціях. Дійсний Лимбургер має приємний пікантний смак, колір його буває від білого до світло - жовтого. Крім того знаменитий тим що в Х'Юстоні штат Техас його незаконно подавати до столу у неділю.

Мюсост Норвегія - національний норвезький сир, відомий з 9 - 10 століть, коли вікінги брали його із собою в морські походи як продукт, що не підається псуванню. Це напівтвердий сир виробляють із суміші сироваток коров'ячого й козячого молока. Колір має темно - бежевий, пряно солодкуватий. Мюсост не має аналогів у світовому сироварінні. Можна сказати що він був справжнім винаходом вікінгів

Форма входу
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс цитирования
Copyright MyCorp © 2018Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz